Skolevalget 2017

Vi er glade for, at næsten 70.000 unge bliver engageret i emnet "aktiv dødshjælp" under årets skolevalg. Desværre har DUF og Undervisningsministeriet valgt kun at præsentere problemstillingen fra én vinkel med en pro-video, der samtidig vildleder ved at blande aktiv og passiv dødshjælp sammen. (Se åbent brev til DUF og Undervisningsministeriet).

Vi synes, at demokrati forudsætter adgang til korrekt information med flere vinkler og nuancer. Derfor har "Ikke død endnu" lavet disse supplerende videoer til årets skolevalg:


Sarah Glerups historie om, at selve det at få tilbudt aktiv dødshjælp kan få én til at tage imod det. Fordi det er umuligt at skulle tage stilling til, når man i forvejen er ked af det og bange.
Jan Jakobsens historie
om, at vi faktisk allerede i dag lovligt hjælper meget syge med at dø stille og roligt i Danmark.Ditte Guldbrands historie om en pige på 14, der i sommers fik hjælp til at begå selvmord, fordi hun havde samme sygdom som Ditte og følte sig til besvær.
Arne Lykke Larsens historie om, hvordan han lever med ALS og ikke forstår, at det skulle være særlig værdigt at få en sprøjte som "en gammel og syg hund". Peter Mikkelsens historie om, hvordan det påvirker ham at høre i debatten om aktiv dødshjælp, at hans liv skulle være særlig "uværdigt". 

Mark Bays historie om, at statistisk set handler aktiv dødshjælp mere om handikap end om dødeligt syge. Det kan du læse flere fakta om her